Thursday, February 3, 2011

Terapi di kala cuti

Time cuti panjang ni antara terapi minda yang mama nak buat skang ialah membuat kek.. in other words Baking is the best therapy now... lagi2 bila tengah nengok kek naik ngan gebunya rasa happy sesangat... tapi bila buat kek ni nafsu nak makan tu kurang... seronok nak buat jer... lagipun mama ada tukang makan kek yang tegar... sapa lagi kalau bukan kakak sarah... seronok je nengok dia makan... so kebetulan tgh cuti panjang sempena raya cina ni, bley la baking 2 3 adunan... last nite baking cupcakes banyak sket tok bawak balik umah nenek ngan umah mak tok... kejap je licin pasal skang tengah ramai orang kat kampung... lagi la mama hepi bila depa suka...

Gambar pemakan kek tegar dengan gaya senamrobik dia :D - takde kena mengena ngan tajuk entri..



Muka bangun tido sibuk nak makan kek cawan mama

Sempena raya cina ni kunun2 nya nak buat tema raya cina la.. ni la hasilnya.. deko tak seberapa pasal last nite adik sofea tak nyenyak sg ttido... kerap plak dia jaga nak bf.. jadi deco pun so so je la... yg penting licin...

geram ngan kek yg tengah naik gebu ini...



since pakai oven kecik, so kena la tunggu turn lama sket ye cik cuppies... ni yang tak sabar nak tunggu dapur baru siap ni...



ni la hasil kek cawan Gong Xi Fa Cai mama... 1 set untuk umah nenek n satu set untuk umah mak tok... enjoice!!





::mama::

4 comments:

  1. salam mama alif sarah..wahhh pandai buat cuppies rupanya yer:) looks yummy mesti the kids suka ye;)thanks singgah ya;)

    ReplyDelete
  2. wah..boley tempah utk hantaran..hee

    ReplyDelete
  3. mama tiamia @ Zu : mama dia ni time cuti panjang je bley buatkan... so jeles nengok u dpt masak macam2..jeles :D

    Cik Zana : owh! bisa diatur dong... nak potong kek bape tingkat kawen nanti? :p

    ReplyDelete
  4. jap nk pikir..3 tingkat boley? =p

    ReplyDelete